COMPARAR LLUM GAS
Contractar LLUM GAS
Àrea client LLUM GAS

Preguntes frequents

FAQS

1 Quan es farà efectiu el canvi de companyia?

La teva alta a Energia Nufri entrarà en vigor en el moment de signatura del contracte. L’efectivitat del contracte, però, estarà condicionada al moment en què s’atorgui o es modifiqui l’accés a la xarxa de distribució per part de l’empresa distribuïdora de la zona. Nosaltres ens encarregarem de tot i t’avisem quan hagin finalitzat tots els tràmits. Rebràs un correu electrònic on hi constarà el dia de l’activació exacte amb Energia Nufri. En aquest correu també hi trobaràs el nom d’usuari i la contrasenya per accedir al portal del consumidor, on podràs veure sempre les factures i l’històric de consums.

2 Cal que avisi la meva companyia actual del canvi?

No, a Energia Nufri ens encarregarem de tots els tràmits i t’avisarem quan s’hagi realitzat el canvi de companyia.

3Quina diferència hi ha entre comercialitzadora i distribuïdora?

Tant la distribuïdora com la comercialitzadora estan relacionades amb el vostre subministrament elèctric, però tenen funcions clarament diferenciades. L’empresa distribuïdora és la que s’encarrega de fer arribar l’energia fins a la teva llar i/o empresa. És la propietària de la xarxa elèctrica, a través de la qual distribueix l’energia. La distribuïdora no es pot escollir, sinó que es s’estableix segons la zona, i és la responsable de garantir la qualitat del subministrament elèctric a casa vostra. La comercialitzadora és l’empresa encarregada de vendre l’energia al consumidor i la que s’encarrega de les gestions amb l’empresa distribuïdora. A diferència de la distribuïdora, els consumidors poden escollir l’empresa comercialitzadora que volen, d’acord amb les seves necessitats, interessos i/o pautes de consum.

4 Com puc contractar aquest servei?

Pots contractar els nostres serveis sempre que el teu habitatge o empresa estigui a Espanya. Si ja t’has decidit, truca al nostre número de telèfon gratuït, 900 103 018 o envia’ns una factura a clientes@energianufri. com i ens posarem en contacte amb tu al més aviat possible.

5 Què és el número CUPS?

És el Codi Universal de Punt de Subministrament (CUPS), identifica la teva instal·lació de forma única davant la distribuïdora. Pots localitzar aquest codi a la teva factura. Comença amb les lletres “ES” i està format per 20 o 22 caràcters.

6 Puc canviar de tarifa i/o de potència?

Sí, en qualsevol moment i sempre que no hagis fet un canvi de tarifa i/o de potència en un període de temps inferior a 12 mesos.

7 Per què les meves lectures són estimades?

Sempre sigui possible Energia Nufri factura sobre la base de mesures reals, si en la factura apareix una estimació és perquè la distribuïdora, responsable legal de llegir el comptador, no ens ha facilitat les lectures. Aquesta informació es va regularitzant constantment amb la informació que es rep de la distribuïdora en factures posteriors.

8 Què és la PVPC i el bo social?

Son unes tarifes que només poden oferir les comercialitzadores de referencia.
(https://www.cnmc.es/bono-social#dirigir-solicitud)
La tarifa PVPC (Preu Voluntari Petit Consumidor) és una tarifa del mercat regulat a la que s’hi poden acollir tots aquells consumidors connectats en baixa tensió i que tinguin una potència contractada inferior a 10 kW.
El bo social és un descompte per consumidors vulnerables i vulnerables severs. Per a més informació consulti la pàgina web de la CNMC (Comisión Nacional de la Competencia).

contactar per a més info

Abans de començar…

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar la teva accessibilitat, personalitzar, analitzar la teva navegació, així com per a mostrar publicitat i anuncis basats en els teus interessos. Si acceptes, considerarem que acceptes el seu ús. Per saber alguna cosa més sobre la nostra cookies virtuals o canviar-les, fes clic aquí. També disposem d'un avís legal, termes i condicions d'ús, polítiques de privacitat i protecció de dades, política d'enllaços i propietat intel·lectual i industrial. Si acceptes, considerarem que les has llegit i estàs d'acord. Si vols saber alguna cosa més sobre les nostres polítiques, fes clic aquí.

ACCEPTAR I CONTINUAR

Calcula el teu estalvi

Compara la teva factura de llum i descobreix l’estalvi que pots aconseguir.
Només necessites el teu número de CUPS On el puc trobar?

-15%    95€ any d'estalvi

Aquest és el teu estalvi.

Contracta en 3 senzills passos la teva energia amb nosaltres,
i comença a estalviar!

Aquesta comparativa és orientativa, basada sobre els preus reals de comercialitzadors actuals.

Calcula el teu estalvi

Compara la teva factura de gas i descobreix l’estalvi que pots aconseguir.
Només necessites el teu número de CUPS On el puc trobar?

-15%    95€ any d'estalvi

Consum anual previst de kW

Aquest és el teu estalvi.

Si vols una tarifa constant el teu preu final seria: *

0€ /mes

*La forma de pagament de les factures serà mitjançant 12 quotes mensuals de mateix import més una tretzena quota que regularitza la facturació anual, a l'alça o a la baixa

Contracta en 3 senzills passos la teva energia amb nosaltres,
i comença a estalviar!

Aquesta comparativa és orientativa, basada sobre els preus reals de comercialitzadors actuals.

Calcula la teva quota constant

Calcularem la teva quota mensual personalitzada i el millor preu en base al consum de l'últim any. Només necessitem el teu número CUPS. On el pots trobar?

0€ /mes

Consum anual previst de kW

Aquesta serà la teva quota constant*

Contracta els nostres serveis en 3 senzills passos. Comença a estalviar amb el nostre servei d’energia gas.

*Es farà una regularització anual de contracte segons el consum final. Si el consum es inferior a l’estimació es reemborsarà la diferència, si no, se n’abonarà la diferència.